“De Bijbel gaat nog veel meer voor je leven”

“Vanuit ons koude kikkerlandje, denk ik vaak terug aan onze reizen naar Israel.

De eerste keer met een groep en Ayalla als onze gids. Dit was een bijzondere ervaring. Haar kennis van Tanach en Bijbel, niet alleen in het hoofd, maar ook echt doorleefd en vol overtuiging. Geschiedenis en cultuur, huidige ontwikkelingen op technologisch en landbouw gebied. De natuur, met veel kennis over flora en fauna. Geen onderwerp was te bedenken of ze kon er wat over vertellen en dat was dan regelmatig doorspekt met een grote dosis humor. In korte tijd leer, hoor en zie je heel veel van het land! De Bijbel gaat nog veel meer voor je leven, dus met een bezoek aan Israel moet je niet wachten tot je oud bent!”

Een andere reis, trok Ayalla met ons op in een kleinere setting. Op dat moment merk je het verschil. Bij een grote groep ga je naar ‘de bekende plekken” en  is er weinig ruimte om iets uitgebreid te bekijken, maar met een kleine groep heb je hier  alle tijd voor. Zo bezochten wij o.a  het Timnapark, te groot zelfs voor een dag. Verder heeft Ayalla ook goede ideeën  buiten de ‘gebaande  wegen” . Heel interessante musea,  wandelen in de woestijn en dat is een ervaring op zich! Maar ook snorkelen in de Rode Zee of zwemmen met dolfijnen.  Heerlijk zwerven in de oude stad, Jerusalem. Het ervaren dat deze stad een smeltkroes is van culturen. Je komt ogen en oren te kort! De prachtige kustlijn ontdekken van de Middellandse zee en wandelen in de bergen van Galilea. En ondertussen vertelt Ayalla van allerlei wetenswaardigheden. Geen restaurant in de buurt om ’s avonds een hapje te eten? Ayalla regelt het gewoon even: we gaan eten in een Kibboets!

Er valt nog heel veel meer te vertellen, maar ik zou zeggen: Neem contact op met Ayalla en ga zelf ontdekken wat een geweldige ervaring het is om naar Israel te gaan.”

Nelie

 

U vindt nog meer “reviews” van reizen met Ayalla in ons gastenboek.

Tel Aviv: een prima start voor uw vakantie in Israël

Tel Aviv is na Jeruzalem de bekendste stad van Israël.  Op het gebied van cultuur, uitgaan en hippe restaurants is Tel Aviv de meest bruisende stad van Israël. De stad voelt heel erg metropolitan aan, met een grote verscheidenheid van mensen. Op een bepaalde manier is het soms zelf een soort mini New York, maar dan veel warmer en een tikkeltje exotischer.

Ook is er een strand waar je in de winter bijna niemand komt. Ideaal als je lekker rustig wilt zwemmen in de winter bijvoorbeeld tijdens de kerst- of krokusvakantie.

Tel Aviv heeft in vergelijking met de rest van het land echter bijna niks te bieden qua natuur en historische plekken. Daarvoor kun je beter naar steden als Akko, Jeruzalem en Haifa, of gewoon lekker de woestijn in.

Tel Aviv airport

De enige internationale luchthaven van Israël bevindt zich vlakbij Tel Aviv, dus het is eventueel een mogelijkheid om één of twee dagen in de stad door te brengen. Maar naar Jeruzalem is het echter ook maar zo’n 45 minuten reizen. Je kunt uiteraard een auto huren op de luchthaven maar er is ook een comfortabele treinverbinding naar veel andere plaatsen in het land. Let wel op dat je vlucht niet zo laat aankomt dat je de laatste trein gaat missen.

Verder dan Tel Aviv

Als je naar Israël reist wil je tijdens je vakantie zeker meer zien dan alleen Tel Aviv. Het kan daarom een goed idee zijn om met een gids rond te reizen. Ayalla heeft meer dan 30 ervaring. Kijk gerust verder op de rest van de site.

Israël Reizen

Een reis naar Israël is een prachtige ervaring. Israël is een heel gevarieerd land met onnoemelijke schatten van cultuur met een natuurlijke variatie en rijkdom die je in weinig andere landen tegenkomt. Voor Israël reizen met een gids ben je hier bij het juiste adres. Ayalla komt oorspronkelijk uit Nederland en werkt al 30 jaar als gids in Israël. Ze werkt zowel met groepen als individueel.

Israël Reizen individueel

Voor een individuele op maat uitgestippelde reis kunt u contact opnemen met Ayalla.  Als u specifieke wensen heeft, zoals het bezoeken van een nog zo authentiek mogelijke kibboets of snorkelen in Eilat, u kunt al deze wensen doorgeven en samen met u maakt Ayalla dan een plan.

Het is natuurlijk ook mogelijk om dit met een hele familie te doen.

Ayalla kan ook een auto huren in Israël.

Christenen voor Israël reizen

Vanzelfsprekend organiseert Christenen voor Israël regelmatig reizen naar Israël.

Israël Reizen 2015

Ook in 2015 zijn er genoeg redenen om naar Israël te gaan.

 Reizen met beperkingen

Ayalla heeft ook veel ervaring met het organiseren van reizen voor mensen met beperkingen. Zie ook dit artikel hierover.