Categoriearchief: Reizen naar Israël

Tel Aviv: een prima start voor uw vakantie in Israël

Tel Aviv is na Jeruzalem de bekendste stad van Israël.  Op het gebied van cultuur, uitgaan en hippe restaurants is Tel Aviv de meest bruisende stad van Israël. De stad voelt heel erg metropolitan aan, met een grote verscheidenheid van mensen. Op een bepaalde manier is het soms zelf een soort mini New York, maar dan veel warmer en een tikkeltje exotischer.

Ook is er een strand waar je in de winter bijna niemand komt. Ideaal als je lekker rustig wilt zwemmen in de winter bijvoorbeeld tijdens de kerst- of krokusvakantie.

Tel Aviv heeft in vergelijking met de rest van het land echter bijna niks te bieden qua natuur en historische plekken. Daarvoor kun je beter naar steden als Akko, Jeruzalem en Haifa, of gewoon lekker de woestijn in.

Tel Aviv airport

De enige internationale luchthaven van Israël bevindt zich vlakbij Tel Aviv, dus het is eventueel een mogelijkheid om één of twee dagen in de stad door te brengen. Maar naar Jeruzalem is het echter ook maar zo’n 45 minuten reizen. Je kunt uiteraard een auto huren op de luchthaven maar er is ook een comfortabele treinverbinding naar veel andere plaatsen in het land. Let wel op dat je vlucht niet zo laat aankomt dat je de laatste trein gaat missen.

Verder dan Tel Aviv

Als je naar Israël reist wil je tijdens je vakantie zeker meer zien dan alleen Tel Aviv. Het kan daarom een goed idee zijn om met een gids rond te reizen. Ayalla heeft meer dan 30 ervaring. Kijk gerust verder op de rest van de site.

Israël Reizen

Een reis naar Israël is een prachtige ervaring. Israël is een heel gevarieerd land met onnoemelijke schatten van cultuur met een natuurlijke variatie en rijkdom die je in weinig andere landen tegenkomt. Voor Israël reizen met een gids ben je hier bij het juiste adres. Ayalla komt oorspronkelijk uit Nederland en werkt al 30 jaar als gids in Israël. Ze werkt zowel met groepen als individueel.

Israël Reizen individueel

Voor een individuele op maat uitgestippelde reis kunt u contact opnemen met Ayalla.  Als u specifieke wensen heeft, zoals het bezoeken van een nog zo authentiek mogelijke kibboets of snorkelen in Eilat, u kunt al deze wensen doorgeven en samen met u maakt Ayalla dan een plan.

Het is natuurlijk ook mogelijk om dit met een hele familie te doen.

Ayalla kan ook een auto huren in Israël.

Christenen voor Israël reizen

Vanzelfsprekend organiseert Christenen voor Israël regelmatig reizen naar Israël.

Israël Reizen 2015

Ook in 2015 zijn er genoeg redenen om naar Israël te gaan.

 Reizen met beperkingen

Ayalla heeft ook veel ervaring met het organiseren van reizen voor mensen met beperkingen. Zie ook dit artikel hierover.

Stedentrip naar Jeruzalem

Jeruzalem is de mooiste stad van Israël met de meeste geschiedenis van het land. De stad ligt op een plateau tussen de Middellandse Zee en de Dode Zee.

Het is een van de oudste steden in de wereld met grote betekenis voor de 3 belangrijkste religies, christendom, jodendom en islam. Zowel in de Thora, in de Bijbel als in de Koran figureert de stad ettelijke malen.

Ayalla heeft ontzettend veel ervaring met het gidsen van Nederlanders die komen voor de schoonheid van Jeruzalem.

Verder lezen en kijken

Jeruzalem

Reizen Israël 2015

Reizen naar Israël is ook weer een goed idee in 2015

Pasen

In 2015 valt Pasen op 5 april. Als u naar Israël wilt komen is het verstandig om op tijd te boeken. Ook het Pesach, het Joodse paasfeest begint namelijk op die dag.

Kerstmis

Kerstmis in Israël is geweldig. Je hebt meestal lekker weer, veel zon. Het kan wel eens koud zijn in Jeruzalem, maar aan de kust kun je als Nederlander best nog het water in.

Kosten

Prijs voor onze gids service

We rekenenen een dagprijs voor een groep van 1 tot 15 personen.

We kunnen kortingen aanbieden bij trips vanaf 8 dagen.

Onze service is exclusief hotel en vluchten. We kunnen wel samenwerken met een travel agent zodat alles ook inclusief overnachtingen en reis voor u geregeld wordt.

Bed en Breakfast in Rosh Pina

We hebben zelf een Bed and Breakfast voor een goede prijs per persoon, eventueel inclusief ontbijt. Mogelijkheid tot 6 bedden. Dit is een speciale aanbieding die alleen geldt voor mensen die door mij gegidst worden.

Hotels in Israël

Hotels in Israël zijn in prijs vergelijkbaar met hotels in West-Europa.

Vluchten naar Israël

Er zijn directe vluchten van Amsterdam naar Tel Aviv. Als u vanuit het zuiden van Nederland of België komt kan het slim zijn om ook te kijken voor vluchten vanuit Brussel. Vaak zijn vluchten vanaf Zaventem een stuk goedkoper dan vanaf Schiphol.

Rondreizen in Israël

Rehev Eshkol auto: de officiële touring minivan huren inclusief uw gids en chauffeur

Komen jullie naar Israël met een kleine groep? Geen probleem!

Met een klein groepje tot maximale 15 mensen is de “Rehev Eshkol” officiële touring minivan een ideale manier om comfortabel het gehele land te zien met uw privé gids die ook uw chauffeur is. Deze huurauto is speciaal gericht op rondreizen voor kleine groepen, gezinnen en duos en komt in verschillende maten. Bij de grootste minivan kunnen er tot 15 personen in.

Met de auto door Israël

Bent u een toerist die graag met de auto door Israël wilt reizen? Dan zou je zeker genieten van de “Rehev Eshkol” auto. Het is een luxurious auto speciaal geschikt voor rondreizen tussen afwisselende landschappen. Van de Golan gebergte to aan de woestijn in het Zuiden van het land. Natuurlijk beschikt de “Rehev Eshkol” auto over een ultieme Airco systeem zodat u prefect kan genieten tijdens de reis. Vergeet niet: het kan wel heel warm worden als u tussen April en November wilt komen, een goede Airco is dus een hoge plus.

De Rehev Eshkol auto is makkelijk te herkennen aan het logo dat u op de zijkant kan vinden van twee mannen die een tros druiven hangend aan een stok dragen. Een gids die deze auto wilt gebruiken moet een speciale test doen en een vergunning ervoor krijgen. U bent dan zeker dat u behalve een goede gids, ook een vertrouwelijke chauffeur krijgt.

Een uitstekende service

U profiteert dubbel! U krijgt namelijk een uitstekende service waarbij uw gids ook een gelicenseerde chauffeur is die de weg ook goed kent. U hoef dus geen zorgen maken over routebeschrijvingen en dergelijks en kan concentreren op alles wat uw gids verteld. Uw gids gaat haar omvangrijke kennis met u tijdens de reis delen en u krijgt natuurlijk te horen over dingen die u persoonlijk interessant vind. Wees bereid voor veel spannende verhalen en interessante informatie over verschillende onderwerpen en aspecten van alles wat aan de kant van de weg te zien valt. Als je een “Rehev Eshkol” auto huurt kom je overal bij. Op deze manier kunt u de route en snelheid van uw reis helemaal zelf bepalen.

Een grotere bus

Komen jullie in een grote groep? Voor groepen van meer dan 15 personen wordt er een grotere bus op maat gehuurd. In een grote bus kunnen wel tot 55 personen. De bus komt natuurlijk met airconditioning en is zeer comfortabel voor de reizigers. Onderweg in de bus houdt uw gids altijd de microfoon in handen en u krijgt veel informatie over het land.

Saai wordt het dus zeker niet, daar kunt u zeker van zijn!

Reizen in Israël met beperkingen

reizen met een rolstoel geen probleem_0
Voor mensen met beperkingen ligt het niet voor de hand om te reizen buiten West-Europa. Je denkt dan niet meteen aan het Midden Oosten. Toch is dit zeker goed mogelijk. Door Israël reizen met een handicap is zeer goed mogelijk. Het is wel verstandig om dit goed te plannen. Het kan daarom slim zijn om een gids bij de hand te nemen met ervaring op dit gebied: Ayalla werkt als van oorsprong Nederlandse gids in Israël met allerlei groepen mensen. Hiertoe behoren natuurlijk ook mensen met een beperking of een handicapt. Mensen in een rolstoel, mensen die visueel gehandicapt zijn of zeer slecht horen.

Reizen met een handicap

In de afgelopen jaren heeft het Israëlisch National Park Service een verbetering gebracht bij vele toeristische sites door ze toegankelijk voor bezoekers met beperkingen en handicaps te maken. Masada en Zippori zijn maar twee voorbeelden van dergelijke sites verspreid over het land. Er is dus zeker geen reden waarom mensen met speciale behoeften, niet zouden kunnen genieten van een vakantie in Israël met hun gezinnen, vrienden of collega’s.

Zwemmen in Israël met beperkingen

rolstoel rond reizen israel

 

toegang voor rolstoelen israel

In Hamat Gader, bij het Meer van Tiberias, kun je met beperkingen toch in de warmwaterbaden van het fantastische kuuroord zwemmen. Dit is mogelijk voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel, zowel in Hamat Gader als in de Dode Zee.

reizen met beperkingen naar israel

Familie Bar / Bat Mitswa rondreis

Er is geen betere manier om de banden met Israël en de Joodse wortels te versterken dan een familie bar-mitzva of bat-mitzva toer te ondernemen in het land Israel zelf.

Wij, als familie hebben onze batmitzva dag van zowel onze dochters als de barmitzva van onze zonen altijd gecombineerd met een onvergetelijke tocht naar een van de vele Joodse historische plekjes.

Ondertussen zijn wij experts geworden in het organiseren van
familie bat mitzva en bar mitzva tours in het uitstippelen van een 8-10 of 12 daagse route die geschikt is voor de leeftijden van 0-80 jaar en die zowel boeiend is voor seculiere als orthodoxe familieleden en vrienden.

Een route met historische Joodse plekjes, avontuurlijke
(water)wandeltochten in de natuur, archeologische en geologische
bezienswaardigheden en ook ontspannnings “aktiviteiten”.

Neem gerust contact op en we plannen een onvergetelijke Israëlreis voor u en uw familie.

10 redenen om naar Israël te reizen

Israël is al jarenlang een geweldig land om te bezoeken. Hier tien redenen:

  1. Een uitermate boeiend, afwisselend land.
  2. Een rijke variatie aan natuurschoon: vruchtbare vlaktes, mooie heuvels en bergen, indrukwekkende woestijnen, zee en strand, bijzondere binnenzeeën, interessante dieren en natuur.
  3. Eveneens een rijke variatie aan klimaatsomstandigheden: 15 graden verschil bv tussen Jeruzalem en de Dode Zee over een afstand van 20 km, of skiën op de berg Hermon en zwemmen in het meer van Galilee op een afstand van 80 km.
  4. Een boeiende, bonte mengelmoes van mensen Joden uit alle windstreken, Arabieren,. Bedoeìenen, Druzen. Allen met hun eigen religie, cultuur en leefwijze en ook architectuurLand.
  5. Een rijke eeuwenlange geschiedenis als ontmoetingspunt en vaak brandpunt tussen drie continenten.
  6. Bakermat van de Bijbel, het grootste geschenk van de Eeuwige via Israël aan de wereld, hier wordt de bijbelse geschiedenis levende werkelijkheid.
  7. Land waar het wonder van de terugkeer uit de ballingschap en het herstel van het Joodse volk zichtbaar wordt.
  8. Land waar bijbelse profetieën werkelijkheid worden, en waar verleden, heden en toekomst elkaar ontmoeten.
  9. Land waar voor christenen de oorsprong van hun geloof ligt, en de voetstappen van Jezus en de apostelen zichtbaar worden.
  10. Land, dat elke dag weer opnieuw in de wereldbelangstelling staat. Wat hier gebeurt is van wereldomvattende betekenis.

Daarna zijn er eigenlijk nóg veel meer redenen, zóveel dat je eigenlijk zo zou willen emigreren naar Israël.

De Israël tour: plaatsen die u moet zien!

Wat u zeker wilt zien tijdens uw eerste bezoek in Israel:

Steden

Jeruzalem
Tel Aviv-Jaffa
Haifa
Akko

Natuurgebieden en -reservaten

Bronnen van de Jordaan: Hazbani, Banias,Dan
Golan Hoogten
Jordaanvalleij
Bronnen in de woestijn: Ein Gedi, Ein Avdat
de Dode Zee
Keteldalen in de Negev
Mitzpe Ramon
Onderwaterobservatorium in Eilat
Bergen van Eilat

Plaatsen van Bijbelhistorische betekenis in het Christendom:

Jerusalem: Olijfberg, Via Doloroza en meer
Meer van Galilea
Berg van Zaligsprekingen
Tabgha
Capernaum
Bethsaida e.m.
Jordaan
Nazareth
Carmel
Megiddo
Tabor
Qumran en meer

Archeologie en geschidenis

De Oude Stad van Jeruzalem
De oude stad van Katzrin
Caesarea
Beit Shean
Qumran
Tel Be’er Sheva
Massada
Olijfberg
Safed
Hebron
Samaria
Perta: een uitstapje naar ons buurland Jordanië

Musea

Yad Vashem
Israel Museum: Hollyland Model, Dode Zee rollen
Diaspora Museum
Neot Kedumim: het reservaat voor het bijbelse lanschap met flora
en fauna van de bijbel