Categoriearchief: Religieuze reizen

“De Bijbel gaat nog veel meer voor je leven”

“Vanuit ons koude kikkerlandje, denk ik vaak terug aan onze reizen naar Israel.

De eerste keer met een groep en Ayalla als onze gids. Dit was een bijzondere ervaring. Haar kennis van Tanach en Bijbel, niet alleen in het hoofd, maar ook echt doorleefd en vol overtuiging. Geschiedenis en cultuur, huidige ontwikkelingen op technologisch en landbouw gebied. De natuur, met veel kennis over flora en fauna. Geen onderwerp was te bedenken of ze kon er wat over vertellen en dat was dan regelmatig doorspekt met een grote dosis humor. In korte tijd leer, hoor en zie je heel veel van het land! De Bijbel gaat nog veel meer voor je leven, dus met een bezoek aan Israel moet je niet wachten tot je oud bent!”

Een andere reis, trok Ayalla met ons op in een kleinere setting. Op dat moment merk je het verschil. Bij een grote groep ga je naar ‘de bekende plekken” en  is er weinig ruimte om iets uitgebreid te bekijken, maar met een kleine groep heb je hier  alle tijd voor. Zo bezochten wij o.a  het Timnapark, te groot zelfs voor een dag. Verder heeft Ayalla ook goede ideeën  buiten de ‘gebaande  wegen” . Heel interessante musea,  wandelen in de woestijn en dat is een ervaring op zich! Maar ook snorkelen in de Rode Zee of zwemmen met dolfijnen.  Heerlijk zwerven in de oude stad, Jerusalem. Het ervaren dat deze stad een smeltkroes is van culturen. Je komt ogen en oren te kort! De prachtige kustlijn ontdekken van de Middellandse zee en wandelen in de bergen van Galilea. En ondertussen vertelt Ayalla van allerlei wetenswaardigheden. Geen restaurant in de buurt om ’s avonds een hapje te eten? Ayalla regelt het gewoon even: we gaan eten in een Kibboets!

Er valt nog heel veel meer te vertellen, maar ik zou zeggen: Neem contact op met Ayalla en ga zelf ontdekken wat een geweldige ervaring het is om naar Israel te gaan.”

Nelie

 

U vindt nog meer “reviews” van reizen met Ayalla in ons gastenboek.

Reizen Israël 2015

Reizen naar Israël is ook weer een goed idee in 2015

Pasen

In 2015 valt Pasen op 5 april. Als u naar Israël wilt komen is het verstandig om op tijd te boeken. Ook het Pesach, het Joodse paasfeest begint namelijk op die dag.

Kerstmis

Kerstmis in Israël is geweldig. Je hebt meestal lekker weer, veel zon. Het kan wel eens koud zijn in Jeruzalem, maar aan de kust kun je als Nederlander best nog het water in.

Familie Bar / Bat Mitswa rondreis

Er is geen betere manier om de banden met Israël en de Joodse wortels te versterken dan een familie bar-mitzva of bat-mitzva toer te ondernemen in het land Israel zelf.

Wij, als familie hebben onze batmitzva dag van zowel onze dochters als de barmitzva van onze zonen altijd gecombineerd met een onvergetelijke tocht naar een van de vele Joodse historische plekjes.

Ondertussen zijn wij experts geworden in het organiseren van
familie bat mitzva en bar mitzva tours in het uitstippelen van een 8-10 of 12 daagse route die geschikt is voor de leeftijden van 0-80 jaar en die zowel boeiend is voor seculiere als orthodoxe familieleden en vrienden.

Een route met historische Joodse plekjes, avontuurlijke
(water)wandeltochten in de natuur, archeologische en geologische
bezienswaardigheden en ook ontspannnings “aktiviteiten”.

Neem gerust contact op en we plannen een onvergetelijke Israëlreis voor u en uw familie.

10 redenen om naar Israël te reizen

Israël is al jarenlang een geweldig land om te bezoeken. Hier tien redenen:

  1. Een uitermate boeiend, afwisselend land.
  2. Een rijke variatie aan natuurschoon: vruchtbare vlaktes, mooie heuvels en bergen, indrukwekkende woestijnen, zee en strand, bijzondere binnenzeeën, interessante dieren en natuur.
  3. Eveneens een rijke variatie aan klimaatsomstandigheden: 15 graden verschil bv tussen Jeruzalem en de Dode Zee over een afstand van 20 km, of skiën op de berg Hermon en zwemmen in het meer van Galilee op een afstand van 80 km.
  4. Een boeiende, bonte mengelmoes van mensen Joden uit alle windstreken, Arabieren,. Bedoeìenen, Druzen. Allen met hun eigen religie, cultuur en leefwijze en ook architectuurLand.
  5. Een rijke eeuwenlange geschiedenis als ontmoetingspunt en vaak brandpunt tussen drie continenten.
  6. Bakermat van de Bijbel, het grootste geschenk van de Eeuwige via Israël aan de wereld, hier wordt de bijbelse geschiedenis levende werkelijkheid.
  7. Land waar het wonder van de terugkeer uit de ballingschap en het herstel van het Joodse volk zichtbaar wordt.
  8. Land waar bijbelse profetieën werkelijkheid worden, en waar verleden, heden en toekomst elkaar ontmoeten.
  9. Land waar voor christenen de oorsprong van hun geloof ligt, en de voetstappen van Jezus en de apostelen zichtbaar worden.
  10. Land, dat elke dag weer opnieuw in de wereldbelangstelling staat. Wat hier gebeurt is van wereldomvattende betekenis.

Daarna zijn er eigenlijk nóg veel meer redenen, zóveel dat je eigenlijk zo zou willen emigreren naar Israël.