Tel Aviv Jaffa

Tel Aviv: een prima start voor uw vakantie in Israël

Tel Aviv is na Jeruzalem de bekendste stad van Israël.  Op het gebied van cultuur, uitgaan en hippe restaurants is Tel Aviv de meest bruisende stad van Israël. De stad voelt heel erg metropolitan aan, met een grote verscheidenheid van mensen. Op een bepaalde manier is het soms zelf een soort mini New York, maar dan veel warmer en een tikkeltje exotischer.

Ook is er een strand waar je in de winter bijna niemand komt. Ideaal als je lekker rustig wilt zwemmen in de winter bijvoorbeeld tijdens de kerst- of krokusvakantie.

Tel Aviv heeft in vergelijking met de rest van het land echter bijna niks te bieden qua natuur en historische plekken. Daarvoor kun je beter naar steden als Akko, Jeruzalem en Haifa, of gewoon lekker de woestijn in.

Tel Aviv airport

De enige internationale luchthaven van Israël bevindt zich vlakbij Tel Aviv, dus het is eventueel een mogelijkheid om één of twee dagen in de stad door te brengen. Maar naar Jeruzalem is het echter ook maar zo’n 45 minuten reizen. Je kunt uiteraard een auto huren op de luchthaven maar er is ook een comfortabele treinverbinding naar veel andere plaatsen in het land. Let wel op dat je vlucht niet zo laat aankomt dat je de laatste trein gaat missen.

Verder dan Tel Aviv

Als je naar Israël reist wil je tijdens je vakantie zeker meer zien dan alleen Tel Aviv. Het kan daarom een goed idee zijn om met een gids rond te reizen. Ayalla heeft meer dan 30 ervaring. Kijk gerust verder op de rest van de site.